Цени на жилищата в София 2016г.

на 30 Март 2016

Кои са най-скъпите и най-евтините жилищни квартали в София?

Решили сте, че искате да си купите жилище? Не сте сигурни в коя част на града искате да живеете? Ако се чудите какви са цените на жилища в различните квартали на София, то следната информация ще ви бъде от полза.

Цената на жилище се формира от много различни фактори като тип строителство, брой стаи, изложение, състояние и други. След като сте изяснили повечето параметри, трябва да вземете предвид, че разликата в цената между еднакви по големина и състояние жилища може да бъде голяма в зависимост от квартала, където се намират.  Ще разгледаме най-евтините и най-скъпите квартали за живеене в София при панелните и тухлени сгради, като сравнение в цените на кв.м. при различното строителство не бива да правим поради значителната разлика в начина на площообразуване!

През 2016г. се продължава тенденцията от последните две години за повишаване на цените в столицата. Средната цена за панелно строителство е 731 евро, за тухлена сграда 962 евро. Най-скъпите квартали са Изток, Лозенец, Център, Стрелбище, а най-евтино можем да закупим жилище в Люлин, Надежда, Обеля, Дружба, Левски. Ето и цените в някои от кварталите:

 

Средната цена на едностаен панелен апартамент е около 34000 евро, тухлен 39000 евро! Маломерни жилища в краен квартал може да се намерят и под 25000 евро!

За двустайно жилище в София средно трябва да предвидим около 43000 евро за панел и 52000 евро за тухлена сграда!

Тристаен апартамент можем да намерим за 59000 евро в панелен блок и за около 95000 в тухлена кооперация!

 

Пазарът на имоти предлага много и разнообразни жилища на различни цени. Възползвайте се от момента и открийте вашия мечтан дом. Може да започнете от ТУК!

Информацията е актуална към началото на 2016г. и е набавена на базата на лични проучвания на Имотико. 

 

 

Коментари