Какво трябва да направим, за да си купим имот?

на 15 Декември 2020

 

 

Всеки, който дълго време търси имота на мечтите си, рано или късно стига до отговора: КОМПРОМИС!

Понякога е нещо малко, понякога изцяло загърбваме важен фактор за нас, но при всяка покупка правим компромис. Перфектен имот няма! Колкото по-рано го разберем, толкова по-бързо ще се спрем на нашето място. Основните характеристики на имота, с които всеки се съобразява са: цена, местоположение, квадратура, тип сграда, етаж. Разбира се, навярно всеки иска да гледа изгрева с кафе, а залеза с чаша вино в ръка на голяма тераса, граничеща с гора и с гледка към море или величествен връх, да няма шумни съседи, да няма нужда от ремонт, но нека се ограничим до изброените пет характеристики.

Всеки човек има различни приоритети и възможности, затова съветваме: подредете по важност петте характеристики и се подгответе за компромис с поне един или няколко от тях!

* компромис с ЦЕНАТА- "Това, което не може да се купи с пари, се купува с много пари."! Ако сте готови(и имате възможност) да направите този компромис, може да купите дори имот, който не е обявен за продажба.

* компромис с ЛОКАЦИЯТА- от дългогодишния си опит с имоти можем да кажем, че най-доброто място за живеене на повечето хора е кварталът, в който вече са свикнали и са живели под наем или при родители. Всеки град си има квартали, които поради характеристиките си са желани и „престижни“ за живеене, там разбира се цените са най-високи. Ако държите строго на всички други характеристики и сте ограничени от бюджет, бъдете готови да опознаете нови места.

* компромис с КВАДРАТУРАТА- важно е не само броят на спалните, но и големината на самите помещения. Може да помислите за по-маломерно жилище или за преустройство, където имотът позволява, за да покриете по-важните за вас критерии.

* компромис с ТИПА СТРОИТЕЛСТВО- старите сгради имат и своите плюсове, с които можете да се запознаете в някоя от следващите ни теми. Трябва да се обмислят, когато търсим жилище.

* Компромис с ЕТАЖА- тук по по принцип отпадат партерът, първият и последният етаж на сградите. За съжаление, добрите оферти са все на тези етажи. Погледнете едно видео за плюсовете и минусите на последния етаж и помислете и за тези опции.

 

Ако не чакате имота на мечтите си като наследство, а се налага да го търсите на свободния пазар, се надяваме съветите ни да са полезни. Изгледайте и видеото! Ако не искате да бъдете сами в търсенето, ще се радваме да споделим опита си и да сме до вас в това приказно начинание!

 

 За гр. София, може да започнете от ТУК!

Успех!

:)

 

 
 
 
 
 
 

Коментари