Как да продам недвижим имот- Как да приведем имота в търговски вид част 2

на 21 Юли 2016


  


Какво можете да направите допълнително, за да бъде имота ви по-привлекателен за потенциалните КУПУВАЧИ. Нещата, на които малко собственици обръщат внимание!

МЕБЕЛИТЕ

Всички стари мебели биха били пречка и допълнителен разход за новия собственик. Ако апартамента е за ремонт, а мебелите са стари, съветвам ви да ги извадите преди да започнат огледи! Когато имота е празен, помещенията изглеждат по-големи и позволява на потенциалния купувач да си развихри въображението. Стойност имат новите или запазени и здрави мебели, главно за купувачи инвеститори или такива, за които обявената цена е пределна! Ако ще продавате обзаведен апартамент отделете време за добро почистване и на мебелите!

НАЕМАТЕЛИТЕ

Наемателят никога няма да е от помощ, когато искате да си продадете жилището!!! Ако е недоволен от имота ще го сподели, ако пък е доволен няма да иска да го гоните и пак ще намери начин да ви прецака :D. Трудно ще приведете имота си във вида, в който трябва да бъде, все пак нямате право да се разпореждате с личните вещи на наемателите; трябва да се съобразявате с тях за времето и продължителността на огледите. Моят съвет е, ако имате наематели да се възползвате от клаузата за прекратяване на договора!

ОГЛЕДИТЕ

Изберете правилното време за провеждане на оглед! През светлата част на деня, когато слънцето ще бъде ваш помощник… Ако имате наематели или живеете в имота погрижете са за спокойствието на потенциалния купувач: изпратете живущите на разходка, отворете всички врати и пригответе калцуни! Предвидете поне 40 минути за всяка среща, не правете няколко огледа по едно и също време (възможно е негативен купувач да повлияе на този, който ще хареса жилището ви). Не се опитвайте да прикривате очевидни недостатъци (рано или късно ще се забележат и ще загубите доверието у купувача).

Разгледайте и другите ни видеа със съвети, Успех!

 

 

Автор: Ивайло Шиндаров

 

Коментари